362B4167-F5B7-46F1-9564-0A5812346291_1_1

Vem Är

Jag?

LEG. KIROPRAKTOR & PERSONLIG TRÄNARE

​På MP kiropraktik jobbar legitimerad kiropraktor och massageterapeut med vidare utbildning inom idrottsmedicin, rehab, träning och kinesiologi

Med över 10 års erfarenhet med patienter har hon hjälpt tusentals människor att må bättre. Genom att hålla sig uppdaterad efter rådande forskning när det kommer till träning och skador har hon utvecklat sitt sätt att hjälpa människor med sina besvär eller träning.

47BDD62C-9C6D-4FFE-9705-82EF46A7ABB1_1_1

Margrét Ýr Prebensdóttir är av socialstyrelsen legitimerad kiropraktor efter att ha genomgått en femårig kiropraktor utbildning vid Skandinaviska Kiropraktorhögskolan samt genomfört praktiktjänstgöring inom hälso- och sjukvården. I grunden är Margrét utbildad medicinsk massageterapeut och personlig tränare och har jobbad med det i över 10 år. Hon har gått vidare utbildningar inom idrottsmedicin, rehab, träning och kinesiologi.

Margrét har varit intresserad av idrott hela sitt liv. Själv tränade hon konståkning och jazz-ballett i över 13 år och testade flera olika idrotter som gymnastik, skidåkning och friidrott. Hon har en bred erfarenhet inom olika idrotter både som tränare och kiropraktor. Sedan 2016 har t.ex. jobbat som kiropraktor för isländska hockeylandslagen (j18, j20 & damer) och AIK hockey j20 superelit och damer. Hon har jobbad med bl.a. hockeyspelare från NHL, SHL och OS samt Crossfit Games atleter.

Som kiropraktor så letar hon alltid efter orsaken till problemet istället för att bara behandla symptomen. Hon använder kiropraktik, mjukdelsbehandling, stretch och träning i sina behandlingar.

Utöver kiropraktiken föreläser Margrét i anatomi, rörelseträning och idrottskador på Intensive PT samt coachar Crossfit.

Utbildning:

  • Leg. Kiropraktor - SKHS

  • Diplomerad massage terapeut - Isländska Massageskolan

  • Lic. Personlig Tränare - IntensivePT

  • Lic. Mammamage tränare - IntensivePT

  • Crossfit Level 1 

  • Weightlifting Level 1 

 

magret-1bw.jpg